Datum:
10-12-2021
Accreditatiepunten:
4
Locatie:
Veenendaal - Van der Valk Hotel

Jaarupdate Vasculaire Geneeskunde en Diabetes 2021

318105-jaarupdate-vasculaire-geneeskunde-en-diabetes-staand.jpg

Geachte collega,

Hierbij willen wij u van harte uitnodigen voor de vernieuwde 7e editie van het congres ‘Jaarupdate Vasculaire Geneeskunde en Diabetes, de belangrijkste publicaties en hun klinische implicaties’. Dit congres vindt plaats op vrijdag 10 december 2021 in Van der Valk Hotel Veenendaal en is bedoeld voor internisten, artsen in opleiding en arts-assistenten interne geneeskunde.

In het palet van nascholing op het gebied van vasculaire geneeskunde en diabetes ontbreekt een jaarupdate van alles wat écht klinisch belangrijk is. Met dit congres zullen wij een update geven over alles wat er op het gebied van vasculaire geneeskunde en diabetes is verschenen in dé vijf klinische topvakbladen (NEJM, Lancet, Jama, Annals en BMJ). De presentaties worden volledig samengesteld op basis van de inhoud van deze bladen in 2021. Niet alle informatie kan in één dag gepresenteerd worden en daarom ontvangt u na afloop hand-outs met een compleet overzicht van alles wat er is verschenen in de genoemde bladen in het afgelopen jaar.

In deze vernieuwde opzet van het congres nemen alle sprekers een startende specialist mee die de presentaties ondersteunen. Discussie en interactie staan hierbij centraal. Na iedere presentatie kunt u uitgebreid al uw vragen stellen en bespreken met de sprekers. De bedoeling van deze dag is te focussen op datgene wat werkelijk belangrijk is voor de klinische praktijk.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen.

Met vriendelijke groet,

Prof. dr. Coen Stehouwer, dagvoorzitter
Hoogleraar interne geneeskunde, Maastricht UMC+

Dit congres wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Abbott, Amgen, Bayer, Boehringer Ingelheim, Keer Diabetes2 Om (Voeding Leeft), Novo Nordisk en Sanofi. Deze sponsoren hebben geen enkele invloed op de inhoud van het onderwijs.

Doelgroep

Internisten.

Accreditatie

Accreditatie wordt voor 4 uur aangevraagd bij de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV). Voor de optionele lunchlezing wordt 1 uur accreditatie aangevraagd bij NIV.

Kosten

De kosten voor dit congres bedragen €150,- voor internisten. Voor artsen in opleiding en arts-assistenten interne geneeskunde is de deelnemersbijdrage €90,-. Deze bedragen zijn voor het gehele congres inclusief lunch, koffie/thee, avondmaaltijd en een bezoek aan de informatiemarkt. Betalen kan met iDeal of per automatische incasso. Tot twee weken voor aanvang van het congres kunt u kosteloos annuleren. Na afloop van het congres kunt u uw betalingsbewijs en certificaat downloaden in uw deelnemersomgeving.

 

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de groene inschrijfknop. Na inschrijving ontvangt u een automatische bevestiging per e-mail. Ongeveer twee weken voorafgaand aan het congres ontvangt u verdere informatie per e-mail.

Coronatoegangsbewijs
Op dit moment kunnen congressen weer zonder 1,5 meter afstand georganiseerd worden, onder voorwaarde van het gebruik van coronatoegangsbewijzen. Meer informatie kunt u lezen op de site van Rijksoverheid.

Hoe ziet dat eruit in de praktijk?
We vragen u om de CoronaCheckApp op uw telefoon te hebben. Via deze app dient u bij aankomst op de congreslocatie een vaccinatiebewijs, negatieve testuitslag of herstelbewijs te tonen. Klik hier voor meer info over de CoronaCheckApp. Indien gewenst kunt u ook een geprint exemplaar meenemen.

Niet gevaccineerd? Via Testen voor Toegang (zie hier) kunt u zich gratis laten testen om zo toch een coronatoegangsbewijs in handen te hebben om deel te nemen aan de nascholing.

Uiteraard worden vanuit de organisatie en de locatie de hygiëne- en voorzorgsmaatregelen goed in acht genomen. Mocht u hierover nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@healthinvestment.nl.

Programma

12.00 uur
Ontvangst en registratie deelnemers lunchlezing

12.30 uur
Chronische Nierschade & Diabetestype 2
Prof. dr.  Liffert Vogt

12.45 uur
Ontvangst en registratie deelnemers congres met lunch

13.15 uur
Opening door voorzitter
Prof. dr. Coen Stehouwer, Maastricht UMC+

13.20 uur
Lipiden
Prof. dr. Frank Visseren & Dr. Jorn Woerdeman, UMC Utrecht

13.55 uur
Discussie

14.05 uur
Diabetes
Prof. dr. Coen Stehouwer & Dr. Teba Alnima, Maastricht UMC+

14.55 uur
Discussie

15.05 uur
Pauze

15.35 uur
Trombose en trombo-embolie
Prof. dr. Menno Huisman & Dr. Liselotte van der Pol, LUMC

16.10 uur
Discussie

16.20 uur
Hypertensie
Dr. Jaap Deinum, Radboudumc & Dr. Daniƫlle van den Berg, Rijnstate

16.55 uur
Discussie

17.05 uur
Pauze met maaltijd

17.45 uur
Vasculaire varia
Prof. dr. Yvo Smulders & Dr. Melanie Tan, Amsterdam UMC

18.20 uur
Discussie

18.30 uur
Einde & borrel

Datum, locatie en sprekers

Datum

10-12-2021

Locatie

Veenendaal - Van der Valk Hotel
Route

Spreker(s)

Dr. Teba Alnima
Internist, Maastricht UMC+

Dr. Daniƫlle van den Berg
Internist-vasculair geneeskunde, Rijnstate

Dr. Jaap Deinum
Internist, Radboudumc

Prof. dr. Menno Huisman
Internist-vasculaire geneeskunde, LUMC

Dr. Liselotte van der Pol
AIOS vasculaire geneeskunde, LUMC

Prof. dr. Yvo Smulders
Internist, Amsterdam UMC

Prof. dr. Coen Stehouwer
Hoogleraar interne geneeskunde, Maastricht UMC+

Dr. Melanie Tan
AIOS interne geneeskunde, Amsterdam UMC

Prof. dr. Frank Visseren
Internist-vasculair geneeskundige, UMC Utrecht

Prof. dr. Liffert Vogt
Internist-nefroloog, Amsterdam UMC

Dr. Jorn Woerdeman
Fellow vasculaire geneeskunde, UMC Utrecht

Vragen?

U houdt uw deskundigheid graag op peil met goede vakkennis. Bij Health Investment bieden wij daarom al jaren kwalitatieve nascholing. Met een ruim en gevarieerd aanbod van hoogwaardige bijeenkomsten. De inhoud hiervan bepalen de wetenschappelijke deskundigen.

Neem contact op