Datum:
Meerdere data
  • 10-03-2020
  • 14-09-2020
  • 01-10-2020
  • 29-10-2020
Accreditatiepunten:
5
Locatie:
Meerdere locaties
  • Assen - Van der Valk Hotel
  • Breda - Apollo Hotel Breda City Centre
  • Breukelen - Van der Valk Hotel
  • Garderen - Bilderberg Hotel 't Speulderbos

Longverpleegkundigen regiobijscholingen najaar

banner-4.jpg

In het najaar van 2020 vinden de Longverpleegkundigen regiobijscholingen plaats in drie regio’s in Nederland. De feedback van u en uw collega’s is onze leidraad geweest voor het samenstellen van een boeiend en afwisselend programma. Tijdens het ochtendprogramma zal Dr. Bita Hajian uitgebreid aandacht besteden aan zowel de rol van longrevalidatie bij astma als ook de rol van beeldvorming als biomarker bij obstructieve luchtwegpathologie.

Het middagprogramma wordt verzorgd door Charlotte van den Wall Bake, waarin zij u inzicht zal geven, u aan het denken zal zetten over uw eigen handelend optreden en u daarnaast tools zal geven om uw eigen gedrag en mogelijk ook dat van uw collega’s te doorbreken.

We verwelkomen u graag op één van onze Longverpleegkundigen regiobijscholingen.

Graag tot dan!

Deze scholingen worden financieel mede mogelijk gemaakt door Boehringer Ingelheim, Chiesi, Medidis, Sanofi Genzyme en Teva. Deze sponsoren hebben geen enkele invloed op de inhoud van het onderwijs.

Doelgroep

Praktijkondersteuners, longverpleegkundigen, praktijkverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten.

Accreditatie

Accreditatie is voor 5 uur toegekend bij Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register en NVvPO.

Kosten

De deelnemersbijdrage is € 45,-. Dit bedrag is inclusief lunch, koffie/thee en cursusmateriaal. Tot twee weken voor aanvang van de scholing kunt u kosteloos annuleren.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de groene inschrijfknop. Na inschrijving ontvangt u een automatische bevestiging per e-mail. Ongeveer twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u verdere informatie per e-mail.

Programma

09.00 uur            
Ontvangst en registratie deelnemers

09.30 uur 
Lezing 1:  De rol van longrevalidatie bij astma
Breukelen: Dr. Bita Hajian
Breda: Dr. Remco Djamin 
Assen: Dr. Bita Hajian

10.30 uur
Pauze

11.00 uur
Lezing 2: Update COPD exacerbaties
Breukelen: Dr. Bita Hajian
Breda: Dr. Remco Djamin 
Assen: Dr. Bita Hajian

12.15 uur
Lunchpauze

13.00 uur
Lezing 3: De ruimte tussen saai en stress, waar liggen jouw grenzen?
Charlotte van den Wall Bake

14.15 uur
Pauze

14.45 uur
Lezing 4: Was het maar zo’n feest
Charlotte van den Wall Bake

15.45 uur
Einde

Omschrijvingen lezingen en workshops

De rol van longrevalidatie bij astma
Longrevalidatie is wereldwijd geaccepteerd als een effectieve therapie voor patiënten met chronisch respiratoire aandoeningen, met name voor COPD patiënten. Wat is de rol van longrevalidatie bij patiënten met ernstig astma?  Wat zegt de literatuur hierover?

Update COPD exacerbaties
Dit betreft een update over COPD exacerbaties en tevens de rol van longrevalidatie bij COPD exacerbaties.

De ruimte tussen saai en stress, waar liggen jouw grenzen?
Deze lezing gaat over: motivatie uit jezelf halen, omgaan met het appel dat op je wordt gedaan, de stress die dat kan opleveren of dat er juist onvoldoende uitdaging ligt, daartussen de balans vinden, jezelf begrenzen en dit op een prettige manier aan je omgeving kenbaar maken.
Veel mensen die in de zorg werken hebben het gevoel dat hun omgeving van alles van hen verwacht, ook zaken waar je weinig of misschien zelfs geen ervaring mee hebt. De werkdruk is vaak hoog en dan kan resulteren in stress. In deze lezing krijg je inzicht in welke stressoren van invloed zijn op jouw balans tussen saai en stress. Ook ontdek je hoe jij jezelf meer zelfverzekerd in jouw medisch team kunt neer zetten op een authentieke manier. Je krijgt handvatten om naar jezelf te kijken en naar het effect van jouw gedrag op je omgeving EN hoe jij reageert op je omgeving. Door deze inzichten, in combinatie met een aantal praktische tips zal je met meer zelfvertrouwen en plezier kunnen functioneren.

Was het maar zo’n feest
Over communicatie tussen collega’s: groepsdynamiek, roddel en kliekvorming, haantjes en in-lik gedrag en mensen die erg goed voor zichzelf kunnen zorgen. Hoe werk je samen met zo’n diversiteit aan karakters?  
Binnen een medisch team met een hoge werkdruk, veel parttime medewerkers en dicht op elkaar samenwerken kan het misgaan. Soms gaat het dan niet met één collega mis, maar ontdek je vaak net iets te laat dat deze collega haar invloed al heeft laten gelden bij een aantal andere collega’s.
Deze lezing geeft je inzichten, zet je aan het denken over jouw eigen handelend optreden en geeft je tools om je eigen gedrag en mogelijk ook dat van je collega’s te doorbreken.

Charlotte van den Wall Bake (1970) begeleidt mens en medische teams met gedragsverandering. Ze biedt geen pasklare oplossingen, maar leert haar klanten ontdekken hoe ze zélf aan de slag kunnen. Het resultaat hiervan is dat mensen, teams en organisaties in beweging komen én blijven, met direct merkbare positieve consequenties.

Data, locaties en sprekers (1)

Datum

29-10-2020

Locatie

Assen - Van der Valk Hotel
Route

Spreker(s)

Dr. Bita Hajian
Longarts, Ciro

Charlotte van den Wall Bake
Senior Practioner Coach, Voorzitter NOBCO

Reeds plaatsgevonden (3)

Datum

10-03-2020

Locatie

Garderen - Bilderberg Hotel 't Speulderbos
Route

Spreker(s)

Dr. Bita Hajian
Longarts, Ciro

Charlotte van den Wall Bake
Senior Practioner Coach, Voorzitter NOBCO

Datum

14-09-2020

Locatie

Breukelen - Van der Valk Hotel
Route

Spreker(s)

Dr. Bita Hajian
Longarts, Ciro

Charlotte van den Wall Bake
Senior Practioner Coach, Voorzitter NOBCO

Datum

01-10-2020

Locatie

Breda - Apollo Hotel Breda City Centre
Route

Spreker(s)

Dr. Remco Djamin
Longarts, Amphia Ziekenhuis

Charlotte van den Wall Bake
Senior Practioner Coach, Voorzitter NOBCO

Vragen?

U houdt uw deskundigheid graag op peil met goede vakkennis. Bij Health Investment bieden wij daarom al jaren kwalitatieve nascholing. Met een ruim en gevarieerd aanbod van hoogwaardige bijeenkomsten. De inhoud hiervan bepalen de wetenschappelijke deskundigen.

Neem contact op